آدرس دفتر مركزي : ايران ، تهران ، بلوار ميرداماد ، ميدان مادر ، خيابان وزيري پور ، پلاك ۲ ، واحد ۶
تلفن تماس : 26424320 - 021
فكس : 26424921 - 021
Head office address: Unit 6, No. 2, Vaziri pour St, Square mother Mir Damad Blvd., Tehran, Iran
Tel: (+9821)26424320
Fax: (+9821)26424921
E_mail: Trade.arman@gmail.com
Telegram.me/tradearman
https://www.tradearman.webs.com
https://www.tradearman.weebly.com
https://www.facebook.com/tradearman
https://www.instagram.com/trade.arman
انجام كليه امور بازرگاني مربوط در :
- حوزه پتروشيمي و فرآوردهاي پتروشيمي
صنایعی که از محصولات پتروشیمی و یا تولیدات پالایشگاه های نفت به عنوان مواد اولیه استفاده مینماید ، صنایع پایین دستی پتروشیمی شناخته مي شوند.
پتروشیمی از دو کلمه پترو (petroleum =نفت) و شیمی(chemistry) تشکیل شده و به معنای شیمی نفت است. به عبارت دیگر پتروشیمی در مورد تبدیل فراوردههای نفتی به محصولات پر مصرف بحث میکند. بر حسب تعریف ، صنایع پتروشیمی به صنایعی اطلاق میشود که در آنها هیدروکربنهای موجود در نفت خام یا گاز طبیعی به محصولات شیمیایی تبدیل میگردند.
امروزه پتروشیمی ، صنعتی بسیار گسترده و با فن شناسی پیچیده و فراورده های متنوع میباشد و در حال حاضر ، شماره محصولات پتروشیمی به هزارها میرسد.
از جمله این محصولات که همگی از مواد اولیه هيدروکربنی و طی یک رشته عملیات فیزیک- شیمیایی بدست میآیند، میتوان انواع کودهای شیمیایی ، برخی از اسیدها ، بازها و نمک ها ، منومرها و پلیمرها ، ترکیبات آروماتیک و مواد واسطه و بسیاری از صنایع شیمیایی دیگر را نام برد. اهمیت محصولات پتروشیمی کاملا روشن است. فقط کافی است توجه شود که تولید محصولات کشاورزی ، تولید پارچه وپوشاک ، ساخت مسکن ، تولید مواد شوینده و پاک کننده و تولید داروهای مختلف بدون استفاده از محصولات پتروشیمی ، هرگز کفاف نیازهای رو به افزایش جمعیت جهان را نخواهد داد و مطمئنا بدون آنها زندگی بشر در ابعاد گوناگون ، بهکلی مختل خواهد شد ازجمله مزيتهاي توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي را مي توان فعاليت كمتر، سرمايهگذاري كمتر، ارزش افزوده بالاتر ، اشتغالزايي بيشتر ، تنوع بيشتر محصولات و مخاطرات كمتر نسبت به صنايع بالادستي پتروشيمي ، برشمرد. صنایع پتروشیمی از جمله صنایع مادر تلقی میشود و توسعه اقتصادی کشور را در زمینههای مختلف صنعتی و کشاورزی فراهم میآوردوبا توجه به اینکه گسترش این صنایع و کاهش واردات و افزایش صدور محصولات پتروشیمی مورد تاکید دولت است، اهمیت این رشته آشکار میشود.
مي توان صنايع پائين دستي پتروشيمي رابه چند دسته زير تقسيم بندي نمود:
صنايع لاستيك-صنايع پلاستيك-صنايع رنگ و رزين-صنايع توليد الياف مصنوعي-صنايع چسب-صنايع توليد مواد نساجي ورنگهاي نساجي-صنايع توليد روغنهاي صنعتي وموتور-صنايع توليدسموم سنتز وفرمولاسيون-صنعت توليد پودرهاي قالبگيري-صنعت شوينده هاي بهداشتي
در چرخه توليد نفت خام و گاز طبيعي تا تبديل آن به كالاهاي مصرفي توليد شده، فرآيندهاي شيميايي و پتروشيميايي متعددي بر روي اين مواد صورت ميپذيرد. هر اندازه تكنولوژي توليد و فرآوري پيچيدهتر بوده و ماده توليدي به مرحله نهايي بازار مصرفي نزديكتر باشد، ارزش افزودة بيشتري را به دنبال دارد. از اين رو ميتوان محصولات پتروشيمي را به دو دسته تقسيم نمود:
1- دستة اول، مواد پاييندستي هستند كه به بازار نزديكتر هستند و ارزش افزوده بالايي را همراه دارند. نمونه اين مواد, پليمرهاي مهندسي است كه به دليل شكل خاص توليد و كاربرد ويژه، گرانقيمتتر بوده و داراي ارزش افزوده بالاتر نسبت به ديگر مواد پليمري ميباشند.
2- دسته ديگر محصولات پتروشيمي، مواد پايهاي هستند كه مواد حد واسط و خوراك واحدهاي پاييندستي را تشكيل ميدهند.
امروزه, كشورهاي مختلف جهان براساس موقعيت و امكانات خود, از جمله دستيابي به دانش فني, مواد اوليه و منابع نفت و گاز ارزان, در زمينههاي خاصي از پتروشيمي از جمله توليد مواد پايه و يا پاييندستي سرمايهگذاري ميكنند. در اين حوزه از صنعت نيز همانند حوزههاي ديگر صنعت, كشورهاي پيشرفته بهدليل توانمنديهاي مديريتي و تكنولوژيك, توليد مواد پاييندستي با ارزش افزوده بالا را براي خود انتخاب نموده و توليد مواد پايه با ارزش افزوده كمتر را به كشورهاي در حال توسعه واگذار نمودهاند.
ازجمله مشكلات صنعت پتروشيمي مي توان موارد ذيل رابرشمرد:
ü فقدان برنامهریزی و استراتژی مدون برای صنایع پاییندستی پتروشیمی
ü عدم اجرای تعهدات دستگاههاي ذيربط( شرکت ملی صنایع پتروشیمی) نسبت به سرمایهگذاران
ü فعالیت مراکز و شرکتهای دولتی و نیمه دولتی متعدد در زمینه صنایع پایین دستی پتروشیمی و انجام برخی اقدامات موازی یا ناهماهنگ توسط آنها
ü ضعفهای تکنولوژيک صنايع پاييندستی پتروشيمی
ü عدم وجود مراكزي دركشور كه فعاليتشان در جهت كسب تكنولوژي خارجي و يا خلق تكنولوژي در حوزة پاييندستی پتروشيمی باشد.
همچنين اقدامات ذيل جهت توسعه اين صنعت پيشنهاد مي گردد:
ü اولویت بخشی به فعالیتهای پاییندستی در کنار فعالیتهای بالادستی،
ü بهبود کیفیت و بهینهسازی تکنولوژیهای تولید
ü حذف رانت موجود در توزیع فرآوردههای پتروشیمی در کشور
ü عدم تبعیض در اعطای خوراک کارخانجات
ü تعهد در تحویل به موقع خوراک (برای جلوگیری از اختلالات در فرآیند تولید سرمایهگذاران)
ü عدم اعطای مجوز تولید مازاد به تقاضا به واحدهاي جديد
ü تنظیم برنامه فروش مجتمعها با توجه به نیازهای فصلی بازار
ü تسهیل در صدور مجوز تولید برای محصولاتی که بازار با کمبود بودجه مواجه است،
ü شناسايي خوشههاي صنعتي و توانايي هر استان كشور براي احداث واحدهاي صنايع پايين دستي
ü استفاده از تكنولوژيهاي روز و مناسب و سرمايهگذاري در جهت توليد مواد پاييندستي پتروشيمي
:: برچسبها:
حوزه پتروشيمي و فرآوردهاي پتروشيمي ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0